Keşan, Edirne’ye 112km. Uzaklıktadır. Batısında Meriç Nehrine kadar uzanan bir ovanın doğu kenarında kuruludur. Kuzeyde Uzunköprü İlçesi (47km), doğuda Tekirdağ İli Malkara İlçesi (26 km) güneydoğuda Çanakkale İli Gelibolu İlçesi (60km), güneyde Saros Körfezi (45 km), batıda Enez ilçesi (70 km) ve İpsala İlçesi (30km) ile çevrilidir.
Yüzölçümü 1087 Km2’ dir. İlçe merkezi 17,5 km2 olup, köy ve kasabaları 1069,5 k m2yüzölçümlüdür.
İlçemizde Akdeniz ikliminin Marmara tipi egemendir. Sonbahar ve kış ayları soğuk ve yağışlı, yaz ayları kurak geçer. Saros Körfezine kıyısı bulunan bölgede iklim daha ılımandır. Özellikle İlkbahar ve sonbahar mevsimleri yağmur, kış mevsimi kar yağışlı geçer.
İlçemiz arazisinin büyük bir bölümü genellikle düzlük ve hububat tarlası ile kaplıdır. Bundan başka yüksek olmayan tepelerin birleşmesi ile meydana gelen güney ve güneydoğu bölgeleri orman ile kaplıdır.
İlçemizin güneyinde başlayıp Saros Körfezi boyunca güneydoğu kısmına doğru uzanan Korudağı mevcut olup, İlçemizdeki en yüksek tepesi Hızırilyas tepesidir. Yüksekliği 371 m. dir.
İlçemizde büyük akarsuyu yoktur. Ancak yağış aldığı zaman canlanan Kaplıca Dere, Kovuklu Dere, Suluca Dere, Gürgen Dere, Karaağaçlı Dere, Beyazdere, Killik Dere, Topağaçlar Dere, Çınar Dere, Sazlıdere, Karanlık Dere, Asker Çeşmeleri Deresi, Manastır Dere, Eskiköy Dereleri bulunmaktadır. İlçe merkezinin kuzeyinden Kocadere, güneyinden ise Sarıkız Deresi geçmektedir.
İlçemizin güney kısmında Erikli sahilinde bir kanal ile denize bağlantısı bulunan Tuzla Gölü mevcuttur. Deniz kabardığında göle akar, deniz açıldığında ise gölden denize akıntı olur. Kadıköy ovasını sulayan Kadıköy Baraj Gölü, Çamlıca ve Bahçeköy arazisini sulayan Dokuzdere Baraj Gölü bulunmaktadır.
İlçe halkının %100’e yakını Yunanistan, Bulgaristan ve Yugoslavya göçmenidir. Suluca, Orhaniye, Pırnar köylerinin tamamı ve Beyendik, Çamlıca köylerinin %50’si Pomak Türkleridir. Yeniceçiftlik Köyü tamamen Boşnak, diğer köylerin tamamı ise Gacal tabir edilen yerli halk’tır.
İlçede hakim konuşulan dil Türkçe’dir. Ancak; Orhaniye, Pırnar, Suluca köyleri halkı aralarında Türkçe’nin yanı sıra Pomakça; Siğilli, Türkmen, Paşayiğit Köylerinde esmer vatandaşlar aralarında Romanca; Yeniceçiftlik köyünde ise Boşnakça konuşulmaktadır.
GÖKÇETEPE
Keşan'ı Çanakkale yolu ile 8 km geçip Çamlıca tabelasından sapılarak küçük bir köy olan Bahçeköy'ün içinden sola doğru girildikten sonra yaklaşık 15 km gidilir. Çamlıca Beldesi'nin içinden geçildikten 15 km sonra Gökçetepe köyüne varılır. Ancak sahil kesimine varmak için yaklaşık 5 km daha gitmek gerekir. Yol tüm ulaşım boyunca asfalt kaplıdır.
Gökçetepe, Saros Körfezinin korudağı etekleri ile buluştuğu nokta da yer alır. Mavinin ve yeşilin birleştiği güzel ve şirin bir sahil yerleşimidir. Otel mevcut değildir. Pansiyonlar bulunur. Ayrıca deniz kenarında çam ormanları içinde Orman Bölge Müdürlüğüne ait bir dinlenme kampı bulunur.
50 hektarlık alan günübirlik, çadırlı Kamp ve karavan kampı olarak planlanmıştır. 24.0 Hektarlık kısmının gelişim planı yapılmıştır. Çadırlık ve karavanların alanı 228 birim olarak planlanmıştır. Kapasitesi 1140 kişi /gün dür. Günübirlik alan 1150 kişi/gün kapasitelidir. Böylece aynı gün içinde 2290 kişiye hizmet verebilmektedir.
SAZLIDERE
Keşan-Gelibolu (İstanbul_Çanakkale) yolu üzerinde, Keşan'dan 20-25 km sonra Korudağları'nın doruk noktasına yakın bir yerde Sazlıdere tabelasından girip 10 km sonra Sazlıdere köyü içinden geçip sahil bölgesine ulaşılabilir.
Korudağları'nın Çam ormanları ile Saros Körfezi'nin mavisi buluşarak eşsiz bir seyir imkânı sunar. Sahili taşlıktır.
MECİDİYE
Mecidiye sahilindeki yerleşim düz bir alanda kurulmuştur. Yerleşim bölgesinin hemen önünde uzun bir kumsal yer alır. Saros sahilinin güzel yerleşim birimlerinden biridir. Otel bulunmamakla birlikte pansiyonlar bulunur. Mecidiye sahili Keşan'a 28 kilometredir. Keşan-Çanakkale çevreyolu üzerinde hemen Keşan çıkışında yer alan Enez kavşağını yaklaşık 500 m geçince ikinci bir kavşaktan sağa giden yol takip edilerek 2 km sonra Mecidiye tabelasından sağa doğru girilir. Asfalt takip edilerek 19 km sonra Mecidiye beldesine varılır. Mecidiye beldesinden ikiye ayrılan yoldan sağ yol takip edilerek sahilde yer alan yerleşim bölgesine ulaşmak için 6 km gidilir.
Şunu daha büyük bir haritada görüntüle: Location Klasik Keyifler 2012
Keşan Ziyareti yapmayı Düşünüyorsanız size küçükde olsa bir bilgi vermesi amacıyla Keşan gezinizde yol gösterici olacak bu sayfada,Keşan tanıtım videosu,Keşan görülebilecek yerlerle ilgili tanıtım filmini izlemek faydalı olacaktır.Keşan tanıtım filmini izleyin
@otobusucakbilet kullanıcısından Tweetler |
|