Online Otobüs Uçak Bileti Uçak Bileti Al
  • has-turizm-otobus-bileti-onlineallnette
  • varan-turizm-otobus-bileti-sitemizde
  • ulusoy-turizm-otobus-biletleri-sitemizde
  • metro-turizm-online-otobus-bileti-al
  • otobus-ucak-biletiniz-artik-hem-android-hem-de-iphone-ipadde
  • otobus-ucak-biletleriniz-iphone-ve-ipadde-ucretsiz-indir
  • otobus--ucak-bileti-android-ile-cebinizde
Hava - Yol - Trafik - Mesafe Hesaplama »
Bilecik Bozüyük Gezi Rehberi ve Tanıtım Filmi İZLE-VİDEO - Online Ucuz Otobüs Bileti Al - OnlineALL.Net

Bilecik Bozüyük Gezi Rehberi ve Tanıtım Filmi İZLE-VİDEO

Bozüyük Seyahat Rehberi ve Tanıtım Filmi videosu

Marmara Bölgesi’nin güneydoğusunda bulunur. Bilecik ilinin merkez dahil sekiz ilçesinin en büyüğüdür.73876 hektar arazisi vardır. Denizden yüksekliği 740 metredir.
İlçe engebeli, dağlık ve ormanlıktır. Arazisinin yüzde 52 si ormanlarla kaplıdır. Kala, Yirce, Üç Tepeler, Metristepe, Çamyayla ve Kandilli Bayır Tepesi ve Kızıltepe belli başlı dağlarıdır. Sebze ve tahıl tarımına elverişli olan Bozüyük Ovası 60km lik bir alanı oluşturmaktadır. İlçenin güneybatısında Kömürsu Çiçekalan Sofular ve Batan yaylaları yer almaktadır. İlçede akarsu olarak Karasu ve Sarısu bulunmaktadır. Ayrıca Sarısu üzerinde Dodurga baraj gölünden de söz edebiliriz. 
Bozüyük; Gümüşdere, Pazaryeri istikametinden gelip Akpınar, İnönü, Çukurhisar üzerindeki fay aynaları üzerinde bulunduğundan 2. derece deprem kuşağındadır. Arazisinde şiddetli sayılacak aşınım vardır. Yeraltı kaynakları, madenler yönünden zengin değildir.

İklimi; İlçe ne kadar Marmara bölgesinde kalmakta ise de Marmara, Batı Karadeniz, İç ve Ege Bölgelerinin kesiştiği noktada bulunduğundan bu dört bölgenin de etkilerini görmek mümkündür. Bu itibarla bölge geçiş iklimline tabidir. En yüksek sıcaklığın Temmuz-Ağustos aylarında39 derecenin üzerine çektığı en düşük sıcaklığın Aralık-Ocak-Şubat aylarında -21 derecenin altına indiği zamanlar olmaktadır.

Çok geniş bir bitki örtüsü vardır. Ormanlarla kaplı alanda en çok çam, kayın, meşe, köknar, gürgen ağaçları başta olmak üzere bütün orman ağaçlarına rastlanır.Ormanlık dışında kalan yerlerde alıç,böğürtlen, dağ çileği, yabani gül, ısırgan otu, kekik, papatya, çiğdem, menekşe, zambak, yavşan, nane, ballıbaba, karamık,yüksük otu, karanfil, adaçayı, efelek gibi otsu bitkilerin türlerine rastlanır.

Yaşayan hayvanlar; Kurt, tilki, ayı, tavşan, geyik, domuz, porsuk, çakal, sansar, kartal, şahin, atmaca, keklik, güvercin, ağaçkakan, yılan, kertenkele, tosbağa, karınca, çekirge gibi belli başlılarını saydığımız hayvan cinslerine rastlanmaktadır

Bundan sonraki asırlarda sırasıyla bölgeye doğudan gelen Persler ile batıdan gelen Büyük İskender komutasındaki Makedonyalılar egemen olmuştur. İskender imparatorluğu parçalanınca bölgede uzun yıllar bu imparatorluğun parçası olan Bitinyalılar yaşamıştır. Sonraları Roma İmparatorluğu egemenliğine giren bölge M.S. 395 yılından sonra Doğu Roma yani Bizans egemenliğine katılmıştır. Bu yıllarda Bozüyük´ün adının "LAMUNİA" olduğunu bilinmektedir.

1071 yılında doğudan gelen Selçuklu Türkleri´nin Malazgirt Savaşı sonucu, Bizans İmparatorluğuna yenilgiye uğramasıyla Bozüyük ve çevresi Selçuklu Türkleri´nin egemenliğine geçmiştir.

1525´ten önce bugünkü Bozüyük´ün yerinde Çayköy, Arıklar, İçköy ve Atkaydı köyleri bulunmaktaydı.

 Bozüyük uzun yıllar Sultanönü sancağının Kariyesi durumunda kalmıştır. 93 Harbi diye bilinen 1877 - 1878 Osmanlı - Rus savaşlarından sonra Balkanlardan kaçarak Anadolu´ya göç eden Türklerin büyük bir bölümünün Bozüyük´te yerleşmeleri sağlanınca nüfus artmış, daha sonra bucak ve belediye kurumları kurulmuştur.

Böyle bir yöntemle bucak merkezi olan Bozüyük, önce Söğüt´e bağlandı. 1885 te Ertuğrul livası kurulunca Söğüt´ün bucağı olarak bu livaya bağlandı. 1924´te iller teşkilatının kurulması ile Söğüt´e bağlı bucak olarak Bilecik iline bağlandı. 1926´da İnönü bucağını kapsayacak biçimde, Bilecik´in ilçesi olmuştur. 1963´e kadar Bozüyük´ün bucağı olan İnönü, o yıl Eskişehir´in merkez ilçesine bağlanmış, sonunda 1987´de Eskişehir´in ilçesi olmuştur. 1995 yılında Söğüt´e bağlı Düzdağ, 1997 yılında yine Söğüt´e bağlı Metristepe (Doruk) köyleri Söğüt´e bağlanmıştır.

Kurtuluş savaşında batı cephesinin ilk kuruluş günlerinde (18 Haziran 1920) Bozüyük bir müddet cephe karargahı olmuş ve halkın gösterdiği vatan sevgisi ve fedakarlıkla 1920 Haziranında başlayan ve Bursa´nın düşmesiyle sonuçlanan ilk düşman taarruzunun Eskişehir´e doğru ilerlemesini durdurmakta ordumuz için bir dayanak olmuştur. 1. ve 2. İnönü Savaşlarında, 9 Ocak 1921- 14 Mart 1921, 26 Mart - 1 Nisan 1921 arasında kısa süreli Yunan işgaline uğrayan Bozüyük, 12 Temmuz 1921´de 3. kez Yunan işgaline uğramış, 4 Eylül 1922´de harap bir halde işgalden kurtulmuştur.

 

Bozüyük’ten çıkan tarihi eserleri şu başlıklarda toplayabiliriz.


1-Tarih öncesi çağlardan kalma eserler.


Bozüyük tarihini özetlerken belirtmiştim. Küçük Höyük kazısında Toprak Seramik Fabrikası temellerinden çıkan eserler.Tunç devrine ait olduğu kazıyı yapan Arkeologlar; Dursun Çağlar ve Kıymet Tuna tarafından ifade edilmektedir.Bundan 5000 yıl öncesine ait.:. 150 Adet küp mezar ve 50 Adet sandık mezar bulunmuştur. İçlerinden 1000 civarında çeşitli eşyalar çıkmıştır.Eserlerin mahiyeti şöyledir:Gaga ağızlı testiler, seramik kaplar, kâseler, çanaklar, emzikli kaplar,bronz iğneler,altın kolyeler, bronz bilezikler,pişmiş toprak eşyalar,taş baltalar vesaire.


NOT: Fazla bilgi için:Geçmişten günümüze Bozüyük kitabımın 56-66 sayfalarına bakınız


2-Tarih çağlarına ait eserler.


a.Türkler öncesi


aa-Çeşitli şekillerde müzelere intikal etmiş olan eserler.Lahit kapağı,vaftiz teknesi Zeus başı,kapaklı istavroz,koku şişesi,kandil,taş yazıtlar ve ileri roma devrine pişmiş topraktan mezarlar vesaire


NOT :Fazla bilgi için G.G. Bozüyük kitabımızın 66-72 sayfalarına bakınız.


bb-Yeni adliye binası güneyine denk gelen ve çevre yolu kenarında birkaç tane taş mezar mezar soyguncuları tarafından açılmış. Ancak bir şeyler çıkıp çıkmadığı konusu bilinmiyor.


cc- Soğukpınar camisi civarında bir höyük bulunmaktaydı. Demir yolu inşaatı esnasında höyük açılmış, içinden çok sayıda eşyalar çıkmıştı.Bu eşyalar Almanya Berlin müzesindedir.


NOT: Fazla bilgi için G.G.Bozüyük kitabımın 63-65 sayfalarına bakınız.


dd- Frikyalılar tarafından Şimdiki Bozüyük’te kurulmuş tarihi Lamunya şehrinin ihtiyacını karşılamak için yapıldığı tahmin olunan Höyük’ün üst kısmında taş oyma iki sarnıç bulunmaktadır.


NOT: 1554 yılında Bozüyük’ten geçen Chiselin Busbecq’in yazdığına göre: Kışın sarnıçlara kar basılıyormuş Oradan kanalla yol kenarına getirilmiş çeşme yapılmış.
ee-Kandilli köyünde kale kalıntıları,Saraycık köyünde saray ayağı ve kalıntıları, Kozpınar köyünde hisar kalıntısı,Ayvalı köyünde Manastır kalıntısı, Günyarık köyünde Ören yeri kalıntıları bulunmaktadır.


b- Türkler dönemi


aa-Selçuklulardan kalma eserler;


Bu döneme ait pek eser ler yoktur.


Kümbet:
Mimari yapısına bakarak Selçuklular dönemine ait olduğunu ileri sürenler vardır. Kasımpaşa camisi külliyesine dahil olduğu da söylenir. Çeşitli amaçlarla kullanılmıştır. Şu anda harap bir haldedir,Koruma altındadır.Restöre edilmeyi beklemektedir.


bb-Osmanlılardan kalma eserler:


aaa-Kasımpaşa Camisi ve İmareti:


Mahiyeti: Bozüyük’ün incisi ve gururudur.İlk devir Osmanlı camilerine benzemektedir.Cami ve İmaret külliyenin ayakta kalan kısımlarıdır.İkisini birlikte ele almak gerekir.


Cami:Küçük ölçekli ve kare planlıdır.Dıştan dışa 17,15x 17,15 m. ebadındadır.Duvar kalınlıkları 1,65 metredir. Düzgün kesilmiş kırmızı ve beyaz taşlar kullanılmıştır.Tek kubbelidir. Yalnız son cemaat yeri üç kubbelidir.Kubbeler kurşunla kaplıdır.Tek minareli ve tek şerefelidir. Sanat değeri her yönü ile çok yüksektir.Mermer ve taş işçiliği ve süslemeleri ile mimari durumu,Çini süslemeleri,Kalem işçiliği,tahta ve sedef işlemeleri ve vitray süslemeler bir birlerini tamamlayan uyumlu renk cümbüşü oluşturmaktadır.


İmaret: Caminin 20 metre batı tarafında bulunmaktadır.42,15x8,90 m. ebadındadır. Dört kapı ve üç penceresi vardır.Birde mazgal türü aydınlatma yeri vardır.Yapının tam orta yerinde sekizgen biçimli aydınlatma feneri bulunmaktadır. Tuğlalar yapıyı çepe çevre sarmaktadır. Saçak altında beş sıra halinde süsleme elemanı olarak kullanılmıştır.


Gerek cami ve gerek imaret zaman zaman onarım görmüştür.


Medresesi, hamamı,sübyan mektebi,Kervan sarayı,Meşruta binaları,orijinal şadırvan ve helaları yok olmuş kısımlarıdır


Yaptıran Kişi:
Kanuni Sultan Süleyman’ın Rodos seferi esnasında Caminin şimdi bulunduğu yer de mola verdiği.Kasım Paşanın:Savaştan muzaffer dönersek buraya bir cami yaptıracağım dediği ve adağını yerine getirdiği hep anlatılır.Hemen belirtmek istiyorum.Aynı zamanda yaşamış.Vezir olan camiler yaptırmış iki seçkin Kasım Paşa vardır.Biri Cezeri Kasım Paşa, diğeri Güzelce Kasım Paşadır. Camiyi yaptıran paşanın hangisi olduğu net olarak belli değildir.


Caminin Mimarı Cami kapısının üzerindeki kitabeden anladığımıza göre 1525 te başlayıp 1528 de bitmiştir. Ancak mimarından adı geçmiyor. Babadan oğla halk söylemi Mimar Sinan yaptırmıştır denilmekte ise de yapılış tarihi Mimar Sinan’ın Ustası da olan Mimar Acem Ali olması ihtimali daha yüksektir.


Cami Bozüyük’ün kurulmasına vesile olmuştur. Cami ilk inşa edildiği 1528 yılında Bozüyük henüz yerleşim yeri değildi. Osmanlı teni yerleşim yerleri kurmak istedikleri yerlere Külliyeler yaptırmaktaydılar. Kasımpaşa külliyesi içinde Kırklar medresesi de vardı..Bu gün kü mana ile Üniversite kurulmuştu. Etrafına çok sayıda kanun kaçakları,haydutlar yerleştirilmişti. Etrafta bulunan Arıklar, Manişar, Aktaydı, İçköy gibi yerleşim yerleri de zamanla buraya taşınarak Bozüyük kurulmuş oldu.
Estetiğinden, güzelliğinden hiçbir şey kaybetmemiş olan cami Bozüyük’ün incisi ve gururudur.Halen hizmet vermektedir. Zaman zaman bazı onarımlar da görmüştür.


NOT: Fazla bilgi için Bozüyük’te Kasımpaşa Camisi isimli kitabıma baş vurabilirsiniz.


bbb-Devlet Demir yolları İstasyon Binası ve Demir yollarına ait kumpanya binası
Bu binalar demir yolu inşaatı esnasında almanlar tarafından yapılmışti.Kumpanya binaları dört tane idi. Halen bir tanesi ( Süleyman Bey evi) orijinal şekli ile ayaktadır.


cc-Cumhuriyet dönemi eserler:


aaa-Atatürk Köşkü
İbrahim Bey tarafından Atatürk için Muratdere ormanlarında Gülalan mevkiinde yaptırılmıştı.


bbb-İbrahim Bey Köşkü
Bozüyük’e batı cihetinden girişte Höyük’ün dibinde bulunmaktadır.


ccc-Atatürk İlk Öğretim Okulu
Bozüyük’te ilk açılan bir ilk okuldur.


ddd- Köprülü Noman Ağanın evi
Günümüzde Çim Se İş sendika binası olark kullanılmaktadır.


eee,İslam Ağanın evi
Bir nolu sağlık ocağının hemen karşısında bulunmaktadır. Röstöre edilmesi gerekir. Koruma altındadır


fff-iki katlı birkaç ahşap ev
NOT: Fazla bilgi için Geçmişten günümüze Bozüyük kitabıma bakabilirsiniz.

Bozüyük Nerededir Google Mapsta Bozüyük


Şunu daha büyük bir haritada görüntüle: Location Klasik Keyifler 2012

Bozüyük Ziyareti yapmayı Düşünüyorsanız size küçükde olsa bir bilgi vermesi amacıyla Bozüyük gezinizde yol gösterici olacak bu sayfada,Bozüyük tanıtım videosu,Bozüyük görülebilecek yerlerle ilgili tanıtım filmini izlemek faydalı olacaktır.Bozüyük tanıtım filmini izleyin

 

BOZUYUK.BEL.TR BELEDIYE ÖNÜ 1. KAMERA YAYINI

BOZUYUK.BEL.TR ÇARSI MERKEZ 2. KAMERA YAYINI

 

Ucuz Bozüyük Otobüs BİLETİ Almak İçin Tıkla

Ucuz Bozüyük Otobüs BİLETİ Al

Ucuz Bilecik Uçak BİLETİ Almak İçin Tıkla

Bozüyük Tanıtım Filmi

Bozüyük Gezilecek Yerleri İZLE

Bozüyük Manzaraları

Bilecik Bozüyük Gezi Rehberi ve Tanıtım Filmi İZLE-VİDEO Haberi Oku, Bilecik Bozüyük Gezi Rehberi ve Tanıtım Filmi İZLE-VİDEO Haberi Paylaş ve Yorum Yap
Etiketler; »Bozüyük Turizm »Bozüyük Gezi Rehberi »Bozüyük Otobüs Uçak Bileti
Etiketler » Bozüyük Turizm   » Bozüyük Gezi Rehberi   » Bozüyük Otobüs Uçak Bileti  

DİĞER SEYAHAT HABERLERİ

1 2 3 4 5 6 İleri
otobus ucak bileti
OnlineALL.Net Güvenli Site OnlineALL.Net Facebook OnlineALL.Net Twitter OnlineALL.Net Google+