Online Otobüs Uçak Bileti Uçak Bileti Al
  • has-turizm-otobus-bileti-onlineallnette
  • varan-turizm-otobus-bileti-sitemizde
  • ulusoy-turizm-otobus-biletleri-sitemizde
  • metro-turizm-online-otobus-bileti-al
  • otobus-ucak-biletiniz-artik-hem-android-hem-de-iphone-ipadde
  • otobus-ucak-biletleriniz-iphone-ve-ipadde-ucretsiz-indir
  • otobus--ucak-bileti-android-ile-cebinizde
Hava - Yol - Trafik - Mesafe Hesaplama »
Yol Seyahat Otobüs firması - Online Ucuz Otobüs Bileti Al - OnlineALL.Net

Yol Seyahat Otobüs firması

2009 yılında kurulan Yol Seyahat yolcu taşımacılığı sektöründe, Yol ve Özyol markaları altında 5 yılı aşan süredir lojistik hizmetleri vermektedir.

Yol Seyahat sektör tecrübelerinden de istifade ederek,kurucusunun da kendi bölge halkına hakettiği hizmeti sunma düşüncesi doğrultusunda;

BARTIN bölgesinde şehirlerarası yolcu taşımacılığı faaliyetlerine başlamıştır.

Telefon ve İletişim Bilgileri
444 96 55

Yol Seyahat Hattımız Türkiye’nin her yerinden 7 gün 24 saat hizmetinizde…

Yol Seyehat ile Balıkesir
Bolu
Burdur
Bursa
İstanbul
Kocaeli
Sakarya
Zonguldak
Bartın
Yalova Şehirlerine Karşılıklı Olarak Seferlerinden otobüs bileti alabilirsiniz

Tesis Adres Telefon Numarası
ANKARA PERON 35 AŞTİ OTOGAR PERON NO:35 0312 224 10 74
ANKARA PERON 12 AŞTİ OTOGAR PERON NO:12 0312 224 14 99
ANKARA PERON 12 AŞTİ OTOGAR PERON NO:12 0312 224 14 98
ALANYA OTOGAR   0242 513 52 11
MANAVGAT OTOGAR   0242 746 51 96
ANTALYA OTOGAR 1   0242 331 25 16
ANTALYA OTOGAR 2   0242 332 82 72
SERİK OTOGAR   0242 722 50 70

TesisAdresTelefon Numarası BALIKESİR OTOGAR 0266 246 58 60 - 61 - 62

MENGEN OTOGAR0374 356 25 60

BUCAK OTOGAR   0248 325 12 02
GEMLİK OTOGAR   0224 513 14 04

BURDUR OTOGAR0248 234 41 51

BURSA OTOGAR   0224 261 54 46
ORHANGAZİ OTOGAR   0224 573 07 79

AVCILAR MERKEZ0212 676 32 67

AVCILAR STAD0212 590 81 13

PARSELLER0212 690 82 82

BAĞCILAR   0212 634 60 20
GEBZE GEBZE TERMİNAL 1 0533 307 1343
GEBZE GEBZE TERMİNAL 2 0543 903 4175
GEBZE OTOGAR   0262 646 46 12
İZMİT OTOGAR   0262 311 00 44

Kültür Turizm

Genel

Bartın, 3000 yıllık geçmişinden günümüze taşıdığı seçkin tarihi, kültürel ve folklorik değerleri ile olağanüstü güzellikler sergileyen doğal turizm kaynaklarıyla önemli bir cazibeye sahiptir.

Tarihi “Paphlagonia” bölgesindeki antik kentlerden Sesamos (Amasra), Kromna (Kurucaşile) ve Erythinoi (Çakraz) Bartın sınırları içindedir. Antik değerlerin en fazla görüldüğü antik kent Amasra’dır. Günümüzde, Bartın turizminde ilk akla gelen; kültür ve deniz turizmidir. Kültür turizminde; özellikle Amasra’daki antik varlıklar, deniz turizminde ise; son yıllarda ilgi çeken ve yoğunluk yaşayan İnkumu, Amasra ve Çakraz önemli turistik değerlerdir.

Bartın, halk kültürünün vazgeçilmez öğeleri açısından seçkin bir yere sahiptir. Yöre insanı, toplumsal değişimden etkilenmekle birlikte gelenek ve göreneklerini, halk oyunları ve müziğini, giyimini, el sanatlarını, mutfak kültürünü ve yöresel şiveyi günümüze taşımasını bilmiştir. Bu folklorik değerleri; dostluk ve sevecenlik, dayanışma, mizah ve eğlenceyle, kısaca; özgün yaşamıyla bütünleştirmiştir. Gelenek ve göreneklerin en çarpıcı örnekleri, Garıla Pazarı ile uzun yıllar anılarda yaşayıp dilden dile dolaşan Bartın düğünleri ve topluca kutlanan dini bayramlarda görülür.

İnanışlar, gemi atması töreni, yöresel giyim-kuşam, el işlemeleri, tel kırma, dokumacılık, ağaç oymacılığı (çekicilik), gemi yapımcılığı, taş sac yapımı, yöre mutfağı, yerel etkinlikler ve kutlama günleri gibi aktiviteler ve sosyal ögeler Bartın canlı kültür hayatının vazgeçilmez parçalarıdır.

Kültür Turizmi

Amasra’da; Müze, Kale, Kuşkayası Yol Anıtı, Yeraltı Galerisi ve Kiliseler (Fatih Camii ve Sanat Evi) ile Roma Meclis Sarayı (Bedesten) kalıntıları,

Merkez ilçede; Aya Nikolas Kilisesi (Kültür Evi), Höyükler ile Osmanlı dönemi eserlerinden Camiler, Köprüler, Hanlar, Hamam ve Ahşap Bartın Evleri,

Kurucaşile’de; Kromna kenti kalıntıları olan Tekkeönü kalesi, Mahzen ve Galeri ile Yedikuyular,

Ayrıca; Folklorik değerler ve Yöre mutfağı, Geleneksel El Sanatlarından 400 yıllık bir geleneği yansıtan Ahşap Yat ve Tekne yapımcılığı, Amasra’da Ağaç işleri (Oymacılık- Süsleme) ve Merkezde Tel Kırma ürünleri.

Deniz Turizmi

İnkumu, Amasra ve Çakraz plajları,

Günübirlikçiler için; Kızılkum, Mugada, Hatipler, Güzelcehisar, Göçkün, Akkonak, Çambu, Karaman, Tekkeönü, Kurucaşile ve Kapısuyu plajları.

Doğa Turizmi

Küre Dağları Milli Parkı, Yaylalar (Uluyayla, Gezen ve Ardıç yaylaları), Gezi Alanları (Şelaleler ve Trekking Alanları), Gürcüoluk Mağarası, Güzelcehisar Lav Sütunları, Sportif Turizm Alanları

Kültürel ve Folklorik Değerler

Bartın sınırları içindeki Sesamos (Amasra), Kromna (Kurucaşile) ve Erythinoi (Çakraz) tarihi “Paphlagonia” bölgesindeki önemli antik kentlerdendir. Amasra, antik değerlerin en fazla görüldüğü kenttir.

Bartın merkezinde; Kemal Samancıoğlu Etnografya Müzesi, 700 civarında etnografik eser barındırmaktadır. Fırınlı Kalesi, Çeştepe Höyüğü, Manastırtepe Tümülüsü, Manastırtepe Nekropolü, Deveciler Tümülüsü, Sivritepe Tümülüsü, Durnuk Kaya Mezarları, Güzelcehisar Lav Sütunları ve Kale kalıntıları, Halilbey, İbrahim Paşa, Hacı Mehmet, İkramiye ve Şadırvanlı Camileri, Eski Kilise (Kültür Evi), Taşhan ve Okurhan, Kemer ve Orduyeri Köprüleri, Şadırvan, Osmanlı Hamamı, Kütüphane Binası, İstiklal İlkokulu Binası, Belediye Binası ve Kırtepe Çeşmesi önemli tarihi değerlerdir

Amasra ilçesinde; Ön Asya’da tek olan Kuşkayası Yol Anıtı, Amasra Kalesi; giriş kapısı, sur ve teras duvarları ile toplam 12 adet kale burcu, Kale üzerindeki armalar, Kilise (Fatih Camii), Chapel (Kültür Evi), Yeraltı Galerileri, Oyma Mağaralar ve Bedesten kalıntıları, akropol ve nekropol, Boztepe Mahallesi ve Ada Kütlesi, Kaleiçi Mahallesi, Bedesten Mevkii, Tavşan Adası, Tekketepe Mevkii, Direklikaya, Küçük Liman Antik Rıhtım ve Nekropol Alanı, Sanat Evi (Küçük Kilise), Tavşan Adası, Manastır Kalıntısı, Boztepe Mabet Kalıntısı, Roma Dönemi Köprüsü ve Su Kemeri,  Şehir Hamamı, Kaymakamlık Lojmanı ve Bahriye Mektebi (Müze Binası), antik kentin görünen yüzleridir. Tiyatro (5000 kişilik), Forum, Şeref yolu, Yeraltı Çarşısı, akropol ve nekropol gibi bölümler toprak altındadır.

Kurucaşile ilçesinde: Tekkeönü kalesi ve kale içindeki Hisarkale Mahzeni,

Ulus ilçesinde; Hasandede Türbesi, Şimşirli Baba Camii ile Mirzaşah (Ağa Köyü), Karahasan ve Kırktepeler (Abdipaşa) Höyükleri ile Bartın Merkezi, Amasra ve Ulus’taki sivil mimari örneklerinden Bartın Evi (Tescilli konut) önemli tarihi değerlerdir.

Doğal Değerler

Bartın, zengin doğal değerlere sahip bir ildir. Dünya Doğayı Koruma Vakfı’nın “Dünyadaki 100, Ülkemizdeki 9 Sıcak Noktadan Birisi” olarak nitelendirdiği Küre Dağları Milli Parkı; kültürel ve folklorik özellikleri, büyüleyici doğal peyzaj, biyolojik çeşitlilik ve zengin yaban hayatı gibi görülmeye değer öğeleri eşsiz bir manzara bütünlüğü içinde sergilemektedir.

İlimizde, birbirinden ilginç ekolojik değerler doğa turizminde birçok aktiviteye olanak sağlamaktadır. Görünümleri son derece güzel ve renkli doğal oluşumlarıyla Gürcüoluk Mağarası, 80 milyon yıllık doğal anıt niteliğindeki Güzelcehisar lav sütunları, doğa harikası yaylalar ile nitelikli peyzaj değerlere (şelale ve kanyonlar) sahip dağ ve doğa gezi alanları, doğa turizminde öne çıkmakta ve Bartın’ı bölgenin cazibe merkezi konumuna taşımaktadır. Ayrıca; yat ve su üstü sporlarına olanak sağlayan ırmak ile doğa sporları parkurları, foto safari ve kuş gözlemciliği gibi sportif aktiviteler, diğer önemli turizm faaliyetlerdir.

Deniz turizmi içinde değerlendirilebilecek 59 km.lik kıyı kesiminde çoğu bakir olan plajlar; deniz- güneş-kum turizmi yanında yat ve su sporları için de önemli aktivite alanlarıdır.

Değerlendirilebilir Kaynaklar

Kültür Turizmi: Tarihi Paphlagonia bölgesinde en eski yerleşim merkezlerinden olan ve özellikle ülke ölçeğinde köklü bir turizm geleneği bulunan Amasra‘da, turizmde yeterli düzeyde kullanılamayan mevcut kaynaklar ile henüz açığa çıkarılamayan zengin antik değerler; Bartın genelinde Osmanlı Evleri, El Sanatları (Ahşap Yat ve Tekne, Hediyelik Eşya, Tel Kırma vb.) ve diğer folklorik özellikler kültür turizminde değerlendirilebilecek kaynaklardır.

Deniz Turizmi: Bartın’ın olağanüstü güzellikler sergileyen kıyı kesiminde henüz bakir durumda bulunan ve günübirlik kullanıma açık plajların daha aktif kullanımına yönelik olarak sosyal donatı ihtiyaçlarının giderilmesi ve konaklama tesisleri yatırımlarının teşviki gerekmektedir.

Irmak Turizmi: İlimizde Bartın ırmağı; gerek debisi ve akış hızı ve gerekse çevresindeki doğal peyzaj ile önemli bir kaynaktır. ALTINIRMAK- GÜMÜŞ DENİZ TURLARI’nın başlangıç noktası olup, su bisikleti ve sandal gezileri ile kürek yarışları gibi aktivitelere olanak sağlamaktadır.

Yayla Turizmi: Bartın‘da; Uluyayla, Ardıç ve Gezen yaylaları olağanüstü güzellikler sergilemektedir.

Kış Turizmi: Yayla turizminde değerlendirilebilecek Uluyayla, Ardıç ve Gezen yaylaları, aynı zamanda kış turizmi için de önemli bir potansiyeldir.

Dağ Ve Doğa Turizmi: Kastamonu – Bartın Küre Dağları Milli Parkı; doğal potansiyeliyle önemli bir cazibe merkezidir. Ayrıca ilimiz; şelale, kanyon ve birbirinden ilginç peyzaj değerleriyle beğenilen Gezi Alanlarına sahiptir.

Çadır Ve Karavan Turizmi: İlimizde, yaylalar ve bakir koyların bulunduğu sahil kesimi doğal güzellikler içinde Çadır ve Karavan Kampı için ideal ortamlar sunmaktadır.

Çiftlik Turizmi: İlin iç kesimlerinde ve özellikle yaylalara yakın alanlarda yer alan köyler, Çiftlik Turizmi yatırımları için ideal özellikler taşımaktadır.

Mağara Turizmi: İlimizde, varlığı bilinen yaklaşık 100 adet mağaradan birçoğu turizmde değerlendirilebilecek niteliktedir. Bu mağaralarla ilgili gerekli araştırmaların yapılması gerekmektedir.

Av Turizmi: Bartın, Kara avcılığına uygun alanlarıyla beğenilmektedir.

Yat Turizmi: Bartın’da, Bartın Irmağı (Yalı mevkii), Amasra Antikliman ve Balıkçı Barınakları; yat turizminde değerlendirilebilecek özellikler taşımaktadır.

Kongre Turizmi: “Ülkemizde turizmin başladığı yer” olarak bilinen Amasra; son yıllarda Kongreler için Üniversitelerimizden yoğun talepler almaktadır. Bartın ve özellikle Amasra’da Kongre salonları ihtiyacı bulunmaktadır. İlimiz; kültürel ve doğal potansiyeliyle yaşadığı turizm hareketliliğini, yakın bir gelecekte bu tür organizasyonları gerçekleştirerek daha da artıracaktır.

 Tescilli Kültürel ve Doğal Varlıklar

Arkeolojik Sit Alanları:

  • Bartın Merkez İlçe:
    • Fırınlı Kalesi (Fırınlı Köyü)
    • Çeştepe Höyüğü (Çeştepe Köyü)
    • Karasu Höyüğü (Karasu Köyü)
    • Manastırtepe Tümülüsü 1. ve 3. derece (Akgöz ve Kocareis Köyleri – Durnuk Mevkii)
    • Durnuk Kaya Mezarları 1.derece (3 Adet) (Durnuk Mevkii)
    • Manastırtepe Nekropol Alanı 1. derece (Durnuk Mevkii)
    • Deveciler Tümülüsü 1. derece (Kayadibi Çavuş Köyü)
    • Sivritepe Tümülüsü (Kayadibi Köyü, Çavuş İlit Sivritepe Mevkii)
    • Güzelcehisar Suuçuran Mevkii 1. derece
    • Arıt Kaya Odaları ve Su Sarnıcı (Ceneviz, M.S.13. yy. – Arıt Dağı üzerinde)
  • Amasra İlçesi:
    • Boztepe Ada Kütlesinin üst kısmı 1. derece
    • Boztepe Mahallesi,  3. derece
    • Kaleiçi Mahallesi, 3. derece
    • Bedesten Mevkii, 3. derece
    • Tavşan Adası 1. derece
    • Tekketepe Mevkii 3. derece
    • Nekropol Alanı (T.T.K Lojmanları altı – Amasra Mezarlığı sınırına kadar) 3. derece
    • Direklikaya 3. derece
    • Küçük Liman Antik Rıhtım 2. derece
    • Belediye Lojmanlarının bulunduğu alan 2. derece
    • Günümüz Mezarlığı T.T.K. girişine kadar 2. derece
    • T.T.K. hizmet binalarının bulunduğu alan bedestene kadar 3. derece

Kentsel Sit Alanları

Bartın Kent merkezi: İtfaiye binasından Kemerköprüye kadar olan alan (Orta Mahalle, Kırtepe Mahallesi, Demirciler Mahallesi, Kemerköprü Mahallesi).

Doğal Sit Alanları:

  • Bartın Merkez İlçe: Kent merkezi – Irmak kenarı boyunca (iki kenardan 50’şer metre) 1. derece, Güzelcehisar Köyü Suuçuran Mevkii ile Güzelcehisar Burnu arasındaki kıyı bandı 1.derece
  • Amasra İlçesi: Tavşan Adası 1. Derece, Boztepe ada kütlesinin üst kısmı 1. Derece, Çakraz Göçkündemirci Köyü kıyı şeridi ve köy yerleşmesinin 1 km kuzeyinde Yalı Mevkiindeki koy 1. Derece, Çakraz Bozköy kıyı şeridi 1. Derece, Çakrazşeyhler Köyü kıyı şeridi 2. Derece, Gürcüoluk Mağarası
  • Ulus İlçesi: Ulukaya Köyü Ulukaya Şelalesi 1. Derece, Hasandede Türbesi çevresi 1. Derece

 Taşınmaz Kültür Varlıkları (Tekyapı Ölçeğinde)

Bartın Merkez İlçe

Dinsel ve Kültürel Yapılar: Halilbey Cami  (Yukarı), İbrahim Paşa Cami (Orta), Merkez Cami  (Aşağı), Hacı Mehmet Camii, İkramiye Camii, Taş Han, Dervişoğlu Hanı (Okur Han), Eski Kilise (Kültür Evi), İlkokul Binası (İstiklal), Kütüphane Binası, Belediye Binası, Şadırvan, Hamam, Çeşme, Orduyeri Köprüsü, Kemer Köprü, Ulupınar Değirmeni-Abdipaşa

Sivil Mimarlık Örnekleri: Bartın Merkez ilçe sınırları içinde 258 adet tescilli Ahşap konut bulunmaktadır.

Amasra İlçesi

Askeri Yapılar: Sit kapsamındaki Askeri yapı,  Amasra kalesidir.

Boztepe Mahallesi Sormagir bölümünde;  doğu, kuzeydoğu ve güney sur ve teras duvarları, duvar kalıntıları, 12 adet kale burcu,

Zindan Mahallesindeki Zindan bölümünde; kuzey sur duvarları, hisardibi, iç ve dış kale sur duvarları, duvar kalıntısı ve kapı ile dış kale surları üzerinde kale burcu.

Dinsel ve Kültürel Yapılar: Manastır Kalıntısı (Tavşan Adası), Mabet Kalıntısı  (Boztepe Mahallesi), Kilise Yapı Kalıntısı (Boztepe Mah.), Kaymakamlık Lojmanı (Zindan Mahallesi), Fatih Camii (Eski Kilise- Zindan Mahallesi), Kültür ve Sanat Evi (Küçük Kilise- Kuledibi), Bahriye Mektebi (Müze Binası), Kemerli Yapı (Bartın Şosesi yakınında), Tiyatro Kalıntısı (Mezarlık içinde), Gymnasium (Bedesten), Roma Dönemi Köprüsü (Bedesten Mevkii), Roma Dönemi Su Kemeri (Cevizlik Vadisi), Kuşkayası Yol Anıtı (Askersuyu Mevkii), Şehir Hamamı (Kum Mah), Hamam (İskele Cad. Hamam Sk.)

Sivil Mimarlık Örnekleri: Amasra ilçesinde 13 adet tescilli Ahşap ve Taş yapı bina bulunmaktadır.

Kurucaşile İlçesi

Askeri, Dinsel ve Kültürel Yapılar: Tekkeönü Köyü, Ceneviz kalesi kalıntıları, Tekkeönü Köyü, kale içinden denize kadar uzanan dehliz ve kayakuyuları (7 adet)

Ulus İlçesi

Sivil Mimarlık Örnekleri: Bartın’dakilerle eşzamanlı ve benzerlik taşıyan 12 adet tescilli Ahşap konut bulunmaktadır

Kocagöz Konağı (İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nce Restorasyonuna başlanmış, 2007 yılında Restorasyonu tamamlanmak ve Etnografya Müzesi ve El Sanatları İşleme Merkezi olarak hizmete açılmak üzere Ulus Kaymakamlığı’na devredilmiştir.)

Dinsel ve Kültürel Yapılar: Hasandede Türbesi – Camii /Ulus-Merkez , Şimşirli Baba Camii, yanındaki Şimşirli Baba’nın mezarı, Tebrizli Şemseddin Efendinin mezarı ve Çeşmesi /Ulus-Kalecik köyü ( Tescil işlemleri sürmektedir.), Ulupınar Değirmeni (Yedi Ocaklı Değirmen)/Abdipaşa -Ulupınar Mahallesi.

Höyükler: Mirzaşah Höyüğü (Ağa Köyü – Mirzaşah Mahallesi), Karahasan Höyüğü (Karahasan Köyü), Kırktepeler Höyüğü (Abdipaşa Kırktepeler mevkii).

Kastamonu – Bartın Küre Dağları Milli Parkı.

Karadeniz Bölgesi’nin batı bölümünde,  Küre Dağları üzerinde yer alan Milli Park; Kastamonu ve Bartın illerinde, % 40’ı Bartın sınırları içinde olmak üzere “Tampon Zon”la birlikte toplam 117.787 hektar alanı kapsamaktadır. 37.000 hektarlık bölümü yerleşim ve kullanıma açılmamış bakir alanlardır.

Yerel Etkinlikler

ETKİNLİK TARİHİ YERİ DÜZENLEYEN
Bartın Tiyatro Festivali 27 Mart Merkez Bartın Belediyesi Şehir Tiyatrosu
Bartın Kültür, Sanat, Turizm ve Çilek Festivali Mayıs Ayı Merkez Bartın Belediyesi
Kurucaşile Ahşap Tekne ve Yat Festivali Temmuz Ayı Kurucaşile Kurucaşile Belediyesi
Ulus Doğa Festivali Temmuz Ayı Sonu Ulus Ulus Belediyesi
İnkumu Yaz Şenliği Ağustos Ayı İnkumu Bartın Belediyesi
Drahna Keşkek Festivali Temmuz Ayı Ulus Drahna Çevre Kültür ve Dayanışma Derneği
Kumluca Halk ve Doğa Festivali Temmuz Ayı Kumluca Kumluca Belediyesi
Bartın Belediyesi Kitap Fuarı Ekim Ayı Merkez Bartın Belediyesi
El Sanatları ve Hediyelik Eşya Fuarı Aralık Ayı Merkez Bartın Belediyesi

Bartın, 700 yıllık Kilise binası, 100-300 yıllık camiler, köprüler, hanlar, hamamlar ve yakın tarihi özetleyen birer tabloyu andıran ahşap Bartın evleri, geleneksel Garıla Pazarı ve düğünleri, yüzyılların desenlerini gümüş pırıltılı ışıklarla yansıtan el sanatlarından telkırma, seçkin yöre mutfağı ve çilek festivali gibi tarihi, kültürel ve folklorik değerleri, deniz, ırmak, mağara, yayla ve av turizmine olanak sağlayan ilginç doğal değerleriyle beğenilir.

Konaklama Olanakları (İldeki Tesisler ve Yatak Kapasiteleri)

TESİS TÜRÜ ADET ODA / YATAK
GENEL TOPLAM 92 1.696 / 3.883
Turizm Yatırım Belgeli Tatil Köyü 1 99 / 189
Turizm Yatırım Belgeli Otel 1 82 / 196
Turizm İşletme Belgeli Otel 6 274 / 554
Yerel Yönetim Belgeli Otel & Pansiyon 84 1.271 / 2.984

Ev Pansiyonculuğu

YER ADET ODA / YATAK
TOPLAM 92 287 / 700
İnkumu 10 30 / 90
Amasra 77 212 / 560
Çakraz 5 45 / 50

92 konaklama tesisinde 1.696 oda ve 3.883 yatak vardır. Ev pansiyonculuğu ile beraber yatak sayısı 4.583’e ulaşmaktadır.

Merkezde 4 adet A ve 1 adet C grubu olmak üzere 5 seyahat acentesi hizmet vermektedir.

Konaklama Tesisleri Giriş ve Geceleme Sayıları

İşletme, Yerel Yönetim Belgeli ve Ev Pansiyonları Konaklama Sayıları
Yıl Tesis Giriş Geceleme
Yabancı Yerli Toplam Yabancı Yerli Toplam
2010 İşletme Belgeli 200 8.951 32.869 216.906 225.857 361 13.254 43.010 291.754 305.008
Yerel Yönetim Belgeli 2.905 107.973 4.067 151.162
Ev Pansiyonları 5.846 76.064 8.826 97.582
2011 İşletme Belgeli 285 8.610 33.847 221.924 230.534 494 13.370 43.623 323.462 336.832
Yerel Yönetim Belgeli 2.329 108.453 3.282 152.441
Ev Pansiyonları 5.996 79.624 9.594 127.398
2012 İşletme Belgeli 589 8.668 28.028 227.892 236.560 1.120 13.604 39.026 326.225 339.829
Yerel Yönetim Belgeli 2.579 114.864 3.484 157.199
Ev Pansiyonları 5.500 85.000 9.000 130.000
2013 İşletme Belgeli 234 9.366 30.928 246.367 255.733 350 13.206 41.020 360.475 375.681
Yerel Yönetim Belgeli 3.132 125.439 3.856 174.455
Ev Pansiyonları 6.000 9.000 9.000 145.000
2014 İşletme Belgeli 406 9.998 28.292 253.297 263.295 513 13.367 37.663 368.479 381.846
Yerel Yönetim Belgeli 3.342 130.005 4.104 180.816
Ev Pansiyonları 6.250 95.000 8.750 150.000

Yerel Basın ve Yayın Kuruluşları

Gazeteler

Bartın il merkezinde; Bartın Halk Gazetesi, Bartın Pusula Gazetesi, Bartın Manşet Gazetesi, Bartın 74 Haber Gazetesi ve Bartın Hergün Gazetesi günlük yayımlanmakta, Bartın Olay Gazetesi, Bartın Times Gazetesi, Bartın Barış Gazetesi ve Bartın Amasra Gündem Gazetesi haftalık yayımlanmakta; Bartın Gazetesi on günde bir yayımlanmaktadır.

Televizyonlar

Bartın il merkezinde yerel ve ulusal yayın yapan bir adet televizyon kuruluşu bulunmaktadır (BTV – Bartın TV).

Radyolar

Bartın Merkezinde; Bartın Best FM ve Radyo B (BTV) olmak üzere 2 adet radyo istasyonu mevcut olup, yayınlarına devam etmektedir.

Not: Bilgiler, Bartın İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü’nce hazırlanan 2015 Şubat Bartın İli Brifing Raporu’ndan alınmıştır.

 

 

 

 

 

Yol Seyahat Otobüs firması Haberi Oku, Yol Seyahat Otobüs firması Haberi Paylaş ve Yorum Yap
Etiketler; »Yol Seyahat otobüs seferleri » Yol Seyahat Otobüs bileti Al » Yol Seyahat Otobüs bilet fiyatı
Etiketler » Yol Seyahat otobüs seferleri   » Yol Seyahat Otobüs bileti Al   » Yol Seyahat Otobüs bilet fiyatı  

DİĞER SEYAHAT HABERLERİ

1 2 3 4 5 6 İleri
otobus ucak bileti
OnlineALL.Net Güvenli Site OnlineALL.Net Facebook OnlineALL.Net Twitter OnlineALL.Net Google+