2014 İstanbul Medikal Turizm Fuarı - Online Ucuz Otobüs Bileti Al - OnlineALL.Net

2014 İstanbul Medikal Turizm Fuarı

Kategori : Turizm Fuarları
Ülke : Turkiye
Tarih : 2014-06-11 / 2014-06-13
Yer : İstanbul Kongre Merkezi
Telefon : +90 (212) 284 23 00
Link : http://www.turkel.com.tr/
Mail : info@turkel.com.tr
Etiketler :

ürkiye'de Sağlık Turizmi

Türkiye, sağlık turizminin tüm türlerinde oldukça ileri ve gelişmiş bir altyapıya sahip bulunmaktadır. Özellikle son 8 yılda gerek kamu hastaneleri gerekse özel hastane ve sağlık kuruluşları, fiziki ortamlarının iyiliğinin yanı sıra yetişmiş doktor ve diğer sağlık personeli açısından da ileri ülkeler seviyesine ulaşmış ve hatta Medikal Turizmde bazı konularda daha da ileri geçmiş bulunmaktadır.

Aynı durumu Termal Spa Wellness ve İleri Yaş ve Engelli Turizminde de görmekteyiz. Gerek doğal kaynakları gerekse bunların üzerinde kurulan altyapı ve tesisler açısından ülkemizin potansiyel oldukça büyüktür. Mevcut kapasite ve altyapımızın iler yaş ve engelliler için fevkalade imkanlar sunduğu bir başka gerçeği önümüze çıkarmaktadır. 

Türkiye 2010 yılında yaklaşık 29 milyon turist ağırlayarak yaklaşık 18 milyar dolar gelir elde etmiştir. 2010 yılında yaklaşık 10 milyon turist sağlık turizmi için Türkiye’ye gelmiştir. Sağlık turizmi sektörü her yıl %6 ile % 12 arasında büyümektedir. Son yıllarda dünyanın farklı ülkelerinden çok sayıda hasta tedavi için Türkiye’deki özel sağlık kuruluşlarını tercih ettiği görülmektedir. Bunun en önemli nedeni, orijin ülkelerde çağdaş yöntemlerle gerçekleştirilen tıbbi operasyonların ülkemizde de uygun fiyatlarla yapılmasıdır. 

Plastik ve estetik cerrahi, saç ektirme, göz ameliyatları, tüp bebek, açık kalp ameliyatı, deri hastalıkları, check up, kanser tedavileri, kulak burun boğaz, diyaliz ve kalp-damar cerrahisi, jinekoloji, beyin cerrahisi, ortopedi, diş, spa, fizik tedavi rehabilitasyon gibi hemen her dal için gelen yabancı hastalar gerek düşük maliyet, gerekse yüksek kalite ve teknoloji standartları nedeniyle Türk sağlık kuruluşlarını tercih etmektedir.

Türkiye’deki merkezler ABD ve Avrupa’daki gelişmeleri çok yakından takip etmektedir. Türk doktorlarının başarıları da dünya ülkeleri tarafından izlenmektedir. Türkiye medikal turizmi ile temel hedef; gelen hastaların ve ailelerinin, bedenen ve ruhen sağlık hizmeti almalarını, tedavi oldukları bölgede turizm potansiyelinden yararlanmalarını sağlamak olmalıdır. Bu konuda en önemli gelişme, Kayseri’de bir özel Göz Merkezi ile ICC-T Ajansının ortak geliştirdiği bir projedir. Uzman bir seyahat acentesi aracılığı ile ABD ve Avrupa’dan düzenlenecek tur paketleri sayesinde 4-8 bin Avro arası bedellerle lasik operasyonlar yapılması ve tedavi sırasında da 5 günlük bir tur hizmeti sunulması planlanmıştır. Bu turlara dâhil hizmetlerde Kapadokya gezisi, kayak olanakları ve kültür vb. gezileri de yer almaktadır. Bu örnek de medikal turizm ile diğer turizm türlerinin nasıl entegre edilebileceğini göstermektedir.

Ülkemizde medikal turizm birçok bölgede termal turizmi ile birlikte yürütülebilmektedir ve bu da ülkemizin çok önemli bir avantajıdır. Özellikle kaplıcaların birçok rahatsızlığı tedavi edici etkisi bu birlikteliği kolaylaştırmaktadır. Termal turizm açısından önemli bir jeo-termal kuşak üzerinde yer alan Türkiye, bu alandaki kaynak zenginliği ve potansiyeli bakımından da dünyada ilk yedi ülke arasına girmektedir.

Konu ile ilgili uzmanların değerlendirmelerine göre, ülkemize gelen hastaların büyük bir çoğunluğu Avrupa’dan gelmektedir. Bunlardan göz ameliyatı için Türkiye’yi tercih eden turistler ülkede ortalama 4-5 gün kalmaktadır. Sadece göz ameliyatı için gelen hastalar ülkemize ortalama 2.500 Avro döviz bırakmaktadır. Türkiye’ye tedavi için gelen hastaların önemli bir bölümü göz rahatsızlıkları için, ikinci sırada da kısırlık tedavisi için gelmektedir.

Ülkemiz açısından medikal turizmde kişi başına ortalama harcamanın ortalama 2.500 dolar olduğu ve tatil turizmi ortalamasının da 650 dolar olduğu düşünüldüğünde medikal pazarın ne kadar önemli olduğu kolayca anlaşılmaktadır. Ülkemizde medikal turizm konusunda çok önemli yatırımlar yapan bir Göz Hastanesi Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı’nın beyanına göre bu grup 2008 yılında 20.000 yabancı hastayı tedavi etmiştir ve 2009 yılında bu rakamın 40.000’e çıkması beklenmektedir. Bu grup tedavi amaçlı hastalara 7-15 günlük tatil paketleri satmayı da planlamaktadır. Aşağıdaki tabloda Türkiye’den yurt dışına giden ve yurt dışından Türkiye’ye gelen hastaların sayısı ve yaptığı harcamalar verilmiştir.
 

Türkiye’den Yurt Dışına Giden Ve Yurt Dışından Türkiye’ye Gelen Hastaların Sayısı Ve Yaptığı Harcamalar

  YURTDIŞINA TEDAVİYE
GİDEN TÜRKLER
TEDAVİYE GELEN
TÜRKİYE VATANDAŞLARI
TEDAVİYE GELEN
YABANCILAR
YABANCILARIN TÜRKİYE’DEKİ
SAĞLIK HARCAMALARI 
(Milyon USD)
2008 47,248 55,741 164,600 163
2009 41,397 39,834 153,900 192
2010 18,505 43,951 154,540 247
2011 20,057 62,171 182,480 312
2012 30,852 68,545 232,680 425


 

TÜRKİYE’DE SAĞLIK TURİZMİNİN AVANTAJLARI

• Hastanelerin alt-yapıları ve donanımlarının yüksek kalitesi
• Hekimlerin ve hizmet sunucularının eğitim ve deneyim düzeyinin batı ülkeleri
standartlarında olması
• Uluslararası JCI Akredite Kuruluşuna üye 39 hastanemizle dünyada 2. sırada bulunmamız
• Diğer ülkelere göre sunduğu fiyat avantajları. 
• Özellikle bulunduğu coğrafi konum ve geleneksel turizm çekicilikleri (doğal ve tarihi) ve uzun süre seyahat engeli yaratmayan iklim koşulları
• Yüksek standartlara ulaşan turizm tesisleri ve iyi yetişmiş yabancı dil bilen personel
• Türkiye’nin sağlık turizmi kapsamında kaplıca, iklim, mağara, deniz, şifalı bitki ve diğer doğal tedavi yöntemlerinin en iyi uygulanabileceği zengin bir potansiyele sahip olması
• Türkiye’nin termal kaynakların zenginliği açısından Avrupa’da birinci ve dünyada yedinci sırada olması
• Medikal ve sağlık turizminin diğer turizm türleri ile bütünleşebilmesi ve ortak tur programlarının yapılabilme olanakları

Türkiye Sağlık Sistemi

Türkiye Sağlık Bakanlığına bağlı olarak çalışan 1200 den fazla devlet hastanesi , özel hastane bulunmaktadır. Bir çok hastanenin yerli ve uluslar arası sertifikasyonları bulunmaktadır. Bunlar JCI (Joint Commissions İnternational ), the JACHO (Joint Commission on Accreditation of Healthcare Organizations ), ISO (International Organization for Standardization) ve batı medikal gruplarına bağlı hizmetler.
Türkiye, otuzdan fazla hastanesinin aldığı Uluslararası Ortak Komisyon Birliği tarafında verilen akreditasyon belgeleri ile gurur duymaktadır. Akreditasyona sahip hastanelerimiz ayrıca Harvard Medical School and Johns Hopkins Medicine gibi en kaliteli Amerikan medikal desteğini de alarak çalışmaktadır.

İSTANBUL UCUZ OTOBÜS UÇAK BİLETİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN

Turizm Fuarları 2014 yılı fuarları İstanbul Fauarları
otobus ucak bileti
OnlineALL.Net Güvenli Site OnlineALL.Net Facebook OnlineALL.Net Twitter OnlineALL.Net Google+